Interiør

Dekortips som kan strekkes langt

Ombygging av rom i huset kan bli dyrt, men du kan forandre mye med få midler. Få alle tipsene her.

Baderommet er, sammen med kjøkkenet, et av de dyreste rommene i huset. Ikke nødvendigvis fordi møblene blir så dyre, selv om de absolutt kan bli det avhengig av hva du velger. Men også fordi mange av oppussningsprosjektene for badet gjerne må utføres av håndverker.

Og det er jo klart at selv om rør, vann og strøm er noe som bør overlates til spesialistene, er det likevel mulig å gjøre mye selv om du er litt praktisk anlagt.

Og så kan en jo finne på mange forandringer som ikke trenger for store inngrep.

Forandringer på badet

Det er faktisk mye som kan gjøres på en mer overfladisk måte.

Nye farger er kanskje det raskeste, rimeligste og enkleste å ta fatt på. Dette kan innebære at du maler vegger, eller bytter fliser. Avhengig av nettopp hvilken type vegg du har. Men vær også klar over at det finnes maling som du kan ha over eldre fliser, for å gjøre baderommet litt nyere.

Dette er perfekt om du har eldre fliser i en redselsfull farge, for med et par strøk med egnet maling kan du ha et moderne, lyst og flott bad.

Objekter på badet

En annen måte å forandre badet på er ved å bytte om på møblementet.

Dette er noe de færreste av oss tenker på, for inventaret er jo mer fastlåst. Men i dag er møbler til baderom blitt så rimelig at det faktisk ikke er nødvendig å tenke for mye og for lenge på om det er vits i å bytte skap, disker, vasker, kraner eller andre ting.

Som håndkletørkere.

For glem ikke at det finnes en rekke objekter og møbler du kanskje ikke engang har tenkt på at du trenger. Spesielt på et rom som badet er det hyggelig med litt luksus, så når det gjelder håndkletørkere: Finn det her.

Soverommet

Selvsagt kan du velge å pusse opp kjøkken, stue, osv. Men legg merke til hvor stemoderlig soverommene våre ofte blir behandlet.

Dette kan du imidlertid enkelt gjøre noe med, og det enkle svaret er å finne ut hva du kan gjøre av forandringer der. Tenk gjerne vegger og farge. Mal gjerne om soverommet, eller kanskje sett opp et flott tapet. Glem heller ikke gardiner, for det å bytte ut gardiner kan skape en total forvandlig av rommet.

Men når vi først snakker om soverommet skal vi ikke unnlate å tenke på elefanten i rommet: Sengen.

Ny seng?

For det er nok her de fleste sparer seg til fant, som det heter.

Du tilbringer mye tid i sengen, så hvorfor ikke investere litt i den? Kanskje bare på en ny, bedre overmadrass? Ligg mykere, eller hardere. Men finn den overmadrassen som gir deg den beste søvnen. Dette kan faktisk være den viktigste investeringen du gjør for de neste årene.

Du finner et utvalg av overmadrasser her.