Mote

ECCO – en hyllest

Personlig synes jeg ECCO har hatt en fantastisk utvikling de siste årene. Fra å være et litt kjedelig merke, med veldig gode sko. Har de blitt til et spennende merke designmessig. Og skoene er fremdeles veldig gode.

Årets kolleksjon har mange nyheter, hvor særlig det estetiske står i fokus. Kvaliteten og skoenes brukervennlighet har de jo fullt styr på fra før.

Du kan se årets nyheter fra ECCO over hos Skoringen. De fører et bredt utvalg av det danske merkets sko – for kvinner, menn og barn – og det er virkelig mye inspirerende å velge mellom!

Så ta turen over til Skoringens nettsider, se på bilder og la deg blir fristet til å kjøpe noen lekre ECCO sko. Kjøp her!

5 gode grunner til at vi «hjerter» Ecco

Sett fra en skandinavs synspunkt er Ecco noe av det mest perfekte man kan ta på bena. Nærmere forklaring følger 🙂

De fem gode grunnene er:

  1. Skoene er gode å gå i og særlig vi nordmenn går mye
  2. Designet er nordisk avmålt, men samtidig friskt og moderne
  3. ECCO gjør svært mye for å ha en miljøriktig produksjon av produktene sine
  4. ECCO designes av skandinavere og passer dermed våre litt bredere føtter svært godt
  5. ECCO har en personalpolitikk som ivaretar arbeiderne i utviklingsland på en god måte
  6. BONUS: Skoene er gode å gå i. Så gode at det bør nevnes en gang til 🙂

1: Gode å gå i

ECCOs produkt- og designfilosofi er grunnleggende enkel. Funksjonaliteten kommer først, skoene skal altså være gode å gå i og med. Deretter kan designet tilpasses skoens «grunnmodell. Dessuten skal skoene holde lenge, for kvalitet er en av ECCOs bærebjelker.

2: Nordisk design

ECCO designer skoene ved sitt danske hovedkvarter og designet har sine røtter i det nordiske, med naturen og generell mote som inspirasjonskilder. Med nordisk designfilosofi får skoene et enkelt og stilrent design som ser godt ut, nærmest uansett hva man kombinerer skoene med.

3: Miljøriktig produksjon

ECCO eier alle sine fabrikker og kan dermed styre produksjonen etter egne verdier. Så når de velger å ta ansvar for miljøet, har de en mulighet til å faktisk kontrollere gjennomføringen. Målsetningen er at deres produksjon skal påvirke planeten i så liten grad som overhodet mulig, noe de jobber hardt med ved å redusere energiforbruk og utslipp.

Ved å legge stor vekt på kvaliteten på skoene, reduseres også miljøavtrykket betraktelig. Utsettes skokjøpet, spares jo miljøet.

4: Designes av skandinavere og passer oss

Mange skoprodusenter har utrolig lekre sko, men dessverre er ofte skoene designet av for eksempel italienere og passer dermed svært dårlig til våre nordiske føtter. De har nemlig en tendens til å være litt bredere enn det som er vanlig lenger sør.

ECCO derimot, designes av danske designere, så våre nordiske føtter er godt ivaretatt.

5: God personalpolitikk, også i utviklingsland

ECCO har en filosofi om å behandle sine ansatte med verdighet og respekt. Det er jo selve kjernen av nordisk personalpolitikk og den gjennomføres også i utviklingsland. Det betyr å ta vare på de ansattes helse, sikkerhet og også betale en fornuftig lønn.

Kort om selskapet

ECCO ble startet opp i 1963 av en visjonær dansk skomaker og designer. Skoene ble da som nå designet etter den nordiske filosofien at formen følger funksjonen.  ECCO vokste fra en sped start i Danmark til å bli en internasjonal produsent av kvalitetssko. Designet lages hovedsakelig fra det danske hovedkontoret, mens produksjonen foregår i en rekke land – blant annet Portugal og i flere utviklingsland.

Hay Plaid

Vi tar et stort sprang, fra skoenes verden og over til tepper. For i teppenes verden finner vi et merke som deler mange av ECCOs designverdier. Nemlig Hay, som setter kvalitet og varighet like høyt som ECCO. Dessuten lager de veldesignede produkter i nordisk stil, noe som passer svært godt inn i våre hjem.

Hays pledd har mønstre, hvilket er svært moteriktig i år, dessuten kommer teppene i enten moderate farger eller pang-farger. Dermed kan du velge hvorvidt du vil ha et teppe som sklir inn i et stilrent nordisk design eller fargerik boutiqe-stil.

Teppene er laget i enten bomull eller ull og med sine friske mønstre og farger egner de seg godt til å friske opp sofaen, lenestolen – eller bare til å sitte og kose seg under.

Du finner Hays tepper i interiørbutikker, eller hos Cahetu.