Mote

Klær for store størrelser på nett

Tidligere var store telt det eneste klesdesignerne tegnet for oss fra gjennomsnitts-størrelse og oppover. Motivasjonen for å gå ned i vekt ble ikke akkurat styrket ved at standard small-utvalget i butikkene var uoppnåelig eller eventuelt kunne passe etter et seks måneders knallhardt diettprogram.

Heldigvis har både butikker og designere innsett at størrelse ikke er noen hinder for omsetning av elegante klær. Utvalget i farger og snitt for store størrelser er rikelig for store som små. Utfordringene med å fremheve det kvinnelige er ikke begrenset til tynne mennesker.

Stort vareutvalg på nett

Du er imidlertid ikke alle steder som har fokus på klær til formfulle kvinner. Den nærmeste butikken finner du som regel på internett. Her kan også utvalget være stort, ettersom det ikke er noen særlige begrensninger med hensyn til lagerplass. Du kan ikke fysisk ta på varene eller prøve dem uten først å bestille, men vareopplysninger, bilder og returrett gir gode indikasjoner på klærnes beskaffenhet. Du vet jo fra før hvilke typer klær du trives i, og fargene du foretrekker-

Zizzi er en kjedebutikk som spesialiserer seg på design og salg av store størrelser. De har en rekke filialer i Norge og sin egen nettbutikk på www.zizzi.no. Utvalget spenner fra smått til stort, eller mer presist fra størrelse 42 til 56.

Vi vil i det følgende gi en vurdering av selve nettsiden zizzi.no, dens oppbyggings- og søkefunksjonaliteter, samt gå nærmere inn og studere vareutvalg deres og hva slags informasjon om kjøpsbetingelser de gir.

Nettsiden til zizzi.no

Uten nødvendigvis å overfokusere på plus size, angir zizzi.no målgruppen for vareutvalget ved å angi utvalg av størrelser opp til 56 på førstesiden. Menyene er oversiktlige med katalogvalgene som de best synlige. Her kan du klikke deg fram til de plaggene du først og fremst er ute etter. Det være seg over- eller underdeler og under- eller yttertøy.

Du kan raskt utelukke plaggene som ikke interesserer deg ved å filtrere søket etter størrelse, farge eller pris.

Nyhets- og salgsseksjonen ligger vegg i vegg med varekategoriene. Slik holder du deg lett oppdatert på interessante nyheter og gode kjøp.

Hvert plagg er ledsaget av flere bilder. Det inkluderer nærbilder som gjør det mulig å studere stoff og kvalitet, samt enkelte, raffinerte detaljer som utforming av lommer. Zizzi.no skal ha ros for å bruke realistiske modeller som fyller både de mellomstore og de store størrelsene.

For alle klærne er det angitt strategiske måI for lengde og bredde, slik at du er sikrere på at de passer før du bestiller.  I beskrivelsene får du også gode tips for hvordan du kan kombinere kjøpene med andre plagg.

Siden inneholder også gode guider som hvordan du analyserer din egen figur og finner de klærne som passer best til denne. Vaskeguiden er must for deg som bruker klær mer enn én gang.

Nærmere om utvalget

Du skal finne det du trenger eller ønsker deg ved å bla i zizzis nettkatalog. De dekker det meste fra topp til tå. Hovedkategoriene består av overdeler, jeans, kjoler og skjørt, yttertøy strikk, shapewear og flere.

Overdeler

Med trehundre overdeler i alle størrelser finner du sikkert noe lekkert i denne katalogen. Bluser i all farger, topper til hverdag og fest, samt tunikaer, t-skjorter og vanlige skjorter er til salgs.

Du kan ta i bruk det nevnte filteret og søke opp din farge og det ønskede materialet. Du kan også kikke gjennom alle bildene for plutselig å oppdage et gøyalt mønster eller raffinerte blondekanter.

Overdelene er designet med tanke på store størrelser. Lange løstsittende bluser, gjerne med en strikk nederst, gjør at du kan bevege deg komfortabelt i kontormiljøet på jobben. En v-hals som retter oppmerksomheten mot halsen, gjør at folk ser på deg når du snakker..

Er du forholdsvis smal øverst, kan det være en idé med skulderputer eller puffermer. Da blir det bedre samsvar mellom skuldre og hofter.

Jeans for alle og enhver

Vi går alle i jeans. Olabukser kan brukes ved de aller fleste anledninger, fra hverdag til fest, og i alle miljøer. Zizzi.no har funnet dette plagget verdig en egen kategori i tillegg til vanlige bukser. Designerne har gått ut fra ulike kroppsfasonger og kommet opp med forskjellige modeller. De har også laget en egen jeansguide du kan studere.

Modellene på bildene er både formfulle og vakre. Og ikke minst viser de deg selvsikkert hvordan kurvene din kan fremheves positivt.

Husk at samme farge på jeans, strømper og sko gir et inntrykk av lengre ben. Likeledes gir store baklommer liten rumpe. Bukser med høy midje fremhever kurvene.

Glem ikke kjolene

Nei, vi snakker fremdeles ikke telt. Kjoler og skjørt fremhever det kvinnelige i deg. Formene kan forminskes og fremheves etter behov, med skulderputer oppe eller et belte langs midjen.

Farger og mønstre sørger for blikkfang, og avleder oppmerksomheten fra litt store dimensjoner. Med riktig shapewear under, gir kjolene og skjørtene fra zizzi en velproporsjonert silhuett.

Shapewear strammer og former kroppen din

Shapewear er blitt en egen kategori i zizz.no-katalogen. Det er ikke mange modeller, ettersom vi her snakker om plagg som ikke skal synes. Stoffet det er laget av er det essensielle og det er klærne utenpå som skal skinne gjennom bruk av shapewear.

Shapewear er et godt hjelpemiddel for deg som har litt ekstra noen steder på kroppen. Det får ikke noe til å forsvinne, men det former det du har på en god og attraktiv måte. De kvinnelige kurvene skal markeres selv om det er nok av dem. Det er viktig at det ikke dukker opp buler som følge av strikk eller andre innstramninger på andre plagg. Det unngår du med shapewear under.

Shapewear former kroppen og lar klærne komme til sin rett. De finnes både som topp og som truse. Toppen gjør deg mindre, gir deg smal midje og løfter brystene på samme måte som en god bh gjør det. Trusen sørger for de fine linjene fra midjen, via rumpa og nedover lårene.

Etter dette blir det en lek å ikle seg festkjolen.

Hva skal du ha på deg til julelunsj?

En artighet ved søkefunksjonene er at de kan lete fram antrekk som passer til den enkelte anledning. Du kan velger fram sesongplagg etter den aktuelle årstiden, om det er vår, sommer, høst eller vinter, eller anledninger som bryllup eller julelunsj.

Anbefalingene du får fram når du søker opp julelunsj, er selvfølgelig ingen fasit. Men det er artige tips. Perler og paljetter i kjente juleformasjoner for å si det slik. Her er det bare å jule seg opp til den store høytiden.

Salg på zizzi.no og medlemskap i Club Zizzi

Det er en fast seksjon med nedsatte varer på nettsiden. Prisavslagene er mellom 50 % og 70 % av normal salgspris. Disse tilbudene finner du ikke nødvendigvis i butikkene ettersom det er varer på lager. Her kan du benytte anledningen til å finne fortsatt moteriktige plagg til nedsatt pris.

Hvis du vil registrere deg som fast kunde, har de flere lokketilbud på zizzi.no. Velkomstrabatten er 20 % avslag på den dyreste varen du kjøper. Etter det vil du bli invitert på førsalg, eventer og spesielle arrangementer i din lokale zizzi-butikk. Du vil få tilsendt spesialtilbud på epost eller sms, og bli oppdatert gjennom nyhetsbrev.

Det er alltid penger å spare på slike medlemskap. Er du interessert i mote, er det jo også et must å holde seg informert om nyheter på markedet.

Kundeservice og betingelser

Betingelsene for kjøpet og hvilke rettigheter og begrensninger som følger med er godt synlige på nettsiden. De dukker også opp når du gjennomfører et kjøp.

Det interessante for deg er selvfølgelig hva du eventuelt må betale ekstra. Frakten er gratis dersom du handler for mer enn 799 kroner. For kjøp under dette må du betale porto i tillegg. Denne kan bli litt lavere dersom du får den tilsendt til et servicepoint, hvor du kan plukke den opp selv. Økonomisk sett vil det nok lønne seg å handle så mye at du ikke trenger å betale frakt.

Men hva med retur? Ditt eget hjem er ditt prøverom når du handler på Internett. For å begrense kunders misnøye er zizzi.no påpasselige med å oppgi korrekte mål på hvert enkelt plagg, og få fram de autentiske fargene på bildene sine. Det kan likevel være at du angrer og vil tilbakelevere varen. Det er du i full rett til.

Retur kan du foreta ved å sende varen tilbake i en returpakning som følger med, eller levere den til din nærmeste fysiske zizzi-butikk. Du betaler selv eventuelle omkostninger ved det. Pengene får du tilbakeført etter at zizzi har mottatt pakken, og konstatert at innholdet fortsatt er i god stand.

Gaver kan også byttes. Det gjør du ved å ta den med til en zizzi-butikk og velge en annen vare, eventuelt få tilgodelapp eller penger i retur. Du kan også benytte returpakningen, men da må fraktomkostninger dekkes.

Hvem står bak zizzi?

Zizzi er et anerkjent motekjede for alle oss fra gjennomsnitts-størrelse og oppover med røtter i Danmark. Kjeden har en markert skandinavisk profil. Den er en del av Ball Group, som igjen eies av det danske aksjefondet Axcel.