Interiør

Mote og design på ditt hjemmekontor

Det har aldri vært flere hjemmekontor, men hvor mange virkelige stilfulle hjemmekontor finnes det? Her er ni tips til hvordan du kan «pimpe opp» hjemmekontoret ditt

Interessert i å lage et hjemmekontor? Sørg for at det blir et stilfullt hjemmekontor ved å følge disse tipsene:

9. Tenk farger

Farger er en utrolig viktig visuell resurs, så bruk den godt! Husk på at du en rett valgt farge kan stimulere din egen energi, positivitet og kreativitet på mange måter. Så tenk litt mer på akkurat hvilke farger du vil ha på vegger og på rommet.

Unngå altfor mørke farger, og tenk lysere. Hvitt er en meget god, ren farge for å stimulere din egen energi.

8. Tenk tekstiler

Det er super-enkelt å male vegger, og dette er faktisk en av de enkleste og rimeligste måtene du kan forandre et rom på. Men glem heller ikke at du kan skape et meget stilfullt hjemmekontor ved bruk av tapet på vegger.

Det finnes svært mange lekre tapet, selv om dette selvsagt er en vesentlig mye dyrere løsning enn maling. Men desto mer virkningsfullt.

7. Møbler

Du skal alltid velge møbler med omhu, men spesielt på hjemmekontoret. For det første fordi skikkelig designede møbler for kontor gjerne er noe dyrere enn vanlige møbler. Det stiligste kan likevel ofte å velge møbler som ikke nødvendigvis beregnet på å være på et kontor.

Ja, du kan bruke et lite spisebord som arbeidspult, og en god spisebordstol som arbeidsstol. Glem heller ikke at om hjemmekontoret ditt er stort nok kan du også plassere inn en liten sofakrok – men prøv for all del å unngå de mest ordinære hjørnesofaer.

6. Tenk på det naturlige lyset

Innenfor innredning er det viktig å tenke på det naturlige lyset som finnes tilgjengelig. Om rommet der du vil legge et hjemmekontor ikke har god nok naturlig belysning kan du med fordel investere i et nytt vindu. Klart, dette er en type jobb som krever ressurser, og vil koste penger, men glem heller ikke at du skal arbeide hver eneste dag på kontoret – og naturlys har en bevisbar effekt på arbeidskapasiteten og optimismen.

5. Sørg for god el-belysning

På samme måte som du selvsagt må passe på at kontoret ditt har godt med naturlig lys, er det også viktig at du velger dine lamper og annen rombelysning med omhu. Glem ikke at en lampe kan gjøre et meget sterkt visuelt inntrykk i tillegg til at den faktisk også lyser opp.

Lamper kan fort bli dyre, spesielt dersom du velger en dyr designlampe, men om du eksempelvis velger deg ut en designlampe til hjemmekontoret ditt så kan du kanskje økonomisere med de andre. For den visuelle kraften fra ett, virkningsfullt objekt kan være nok til at hele rommet blir levende.

Og her ser du også virkelig verdien av gode designgjenstander. Du finner mange fine lamper på www.designlite.no

 

4. Kunst

Det er viktig å pynte opp veggene med kunst, men ikke gå for generisk kunst som du finner i møbelbutikkene. Om du har mulighet til det er det selvsagt best å kjøpe originalverk – enten det dreier seg om malerier, tegninger eller grafiske snitt som er trykket opp i et begrenset opplag.

Glem heller ikke at med mindre du vil virke noe sær, eller gå for en helt spesiell effekt, er det ikke nødvendig å overdrive antallet verk du henger på veggene.

3. Lydisolasjon

Dette høres kanskje litt rart ut, men på et hjemmekontor er det faktisk viktig at du klarer å gjemme deg litt unna resten av huset rent støymessig. Ingenting er mer irriterende enn å sitte i et viktig møte, enten det er på telefonen, på Skype eller med forretningsforbindelser eller klienter som er på hjemmekontoret ditt – og så bli utsatt for støy fra andre deler av huset.

Dersom du velger å ha hjemmekontor skal du også gjøre ditt beste for å lydisolere rommet. Det vil du ha mye igjen for senere. Og tenk også på hvor luksuriøst deilig det er å kunne gjemme seg inne på sitt nærmest lydtette hjemmekontor, for liksom å glemme resten av verden?

2. Skaff deg en peis

Om du vil gjøre en, eneste ting som kommer til å forvandle ditt ordinære hjemmekontor til noe mer, skal du skaffe deg en peis. Om det ikke er lagt opp plass til peis kan dette bety litt kostnader med installasjon, men tenk bare på effekten av dette.

På sene ettermiddagstimer, akkurat når du jobber som fullt på med en deadline, kan du tenne i peisen dersom det er litt ekstra kaldt ute. Og har du fulgt rådet ovenfor om å sette opp et par lenestoler eller en sofa, så sørg for at dette er foran peisen.

På denne måten skaper du et høyst levende rom. Flammer og levende ild har en nesten magisk effekt, og kommer til å forvandle ditt hjemmekontor til et kraftsenter for kreativ energi.

1. Velg ut sitt arbeidsbord med omhu

Ingenting er mer luksuriøst og stilfullt enn et hjemmekontor med en stor pult. Vi snakker ikke om et greit bord, men en stor flate. Har du lyst å være chic kan du prøve å finne en alternativ bordplate, som for eksempel en gammel tredør eller lignende. Sett denne opp på to bukker, eller få en snekker til å lage et flott og mer solid understell. Legg gjerne en glassplate over.

Det finnes flere mulige veier å gå når det gjelder hvor mye «rot» du skal ha på arbeidsbordet. Noen kontorer og hjemmekontorer er sjarmerende når de er overfylte, men de fleste trives best med masse plass – og ryddige papirer.

Vær ekstra stilfull ved å begynne å sende flere vanlige, gjerne håndskrevne brev til forretningsforbindelser og klienter – finn konvolutter her.

Glem ikke at et stort bord er utmerket også fordi du kan (og bør) plassere en dyr, eller i det minst godt designet og iøynefallende bordlampe på pulten. Dette vil skape et helt fantastisk blikkfang, og da trenger du ikke mye mer på pulten din enn en monitor, et tastatur og en mus.

Så enkelt, så stilfullt. Velkommen til ditt eget, stilfulle hjemmekontor.